RU  UA

Готують стадо до капітуляції? Як з початку війни змінилася російська пропаганда

Пропагандистська машина рф поступово збавляє оберти та починає робити вкрай дивні заяви. Як бачимо, навіть на політичних шоу, які зазвичай повністю затуманювали мізки росіян, почали зʼявлятися меседжі про провал "спецоперації".

Подробиці - у сюжеті Апостроф TV.

За час війни змінилися і самі пропагандисти. Приміром, раніше російський терорист та колишній керівник бойовиків у так званій "ДНР" Ігор Стрілков-Гіркін висловлював неабияку підтримку володимиру путіну.

"В умовах розвʼязаної проти нас війни вважаю за необхідне безумовно виступити на його підтримку як єдиного легітимного головнокомандувача, головного гаранта свободи та незалежності країни", - заявляв Гіркін.

Зараз же від нього можна почути лише критику в бік влади рф.

"Це, по-перше, ганьба. По-друге, це показник розхлябаності самої держави, розхлябаності нашої державної влади", - зазначив терорист в одному зі своїх виступів.

"Як висловився наш президент словами "Ми ж іще не починали навіть воювати", виявляється. Тобто, ми зазнали достатньо великих втрат, точної цифри я не знаю, але вони достатньо великі. Нашу територію обстрілюють, наших прикордонників убивають на кордоні, а ми ще й не починали, виходить?" - наголосив Гіркін пізніше.

А от російський пропагандист Соловйов завжди був різким у своїх висловлюваннях та погрожував усьому світу.

"Якщо ви вважаєте, що ми зупинимося на Україні, подумайте 300 раз. Я нагадаю вам, що Україна - це всього лише проміжковий етап", - проголосив пропагандист.

Однак днями кремлівський соловей ніби води до рота набрав, коли не зміг донести свою позицію італійському колезі.

"То ціль - Донбас? Але чому ви тоді атакуєте не тільки тут? Ви атакуєте Харків, атакуєте південь, щоб дійти до Одеси. Куди ви хочете дійти, яка у вас ціль?" - запитав журналіст.

"Придністровʼя, якщо бути точними", - відповів Соловйов.

"Зачекайте, Володимире. Тобто ви хочете забрати цю частину України (південь - ред.) та дійти до Придністровʼя? Господи, Донбас тут ні до чого. Донбас - це лише привід", - наголосив італійський журналіст йому у відповідь.

Ще одна особа, яка не боялася озвучувати гучні погрози всьому світу, - це Ольга Скабєєва.

"Спецоперацію росії в Україні, те, у що це вилилося, вже сміливо можна називати Третьою світовою війною. Ми просто зараз боремося якщо не з НАТО, то вже точно з інфраструкторою", - декламувала вона в ефірі пропагандистської програми на провідному російському каналі.

Та раптом у своєму ж ток-шоу пропагандистка похвалила американців.

"Американці - молодці. Довгострокове, якісне планування, досягають поставлених цілей, вбивають росіян", - зазначила Скабєєва.

Можливо, така зміна наративів від російських пропагандистів не випадкова, і кремль таки віддав наказ головним рупорам готувати їхнє стадо до капітуляції росії.