RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Обіцяють $3,4 тисячі: у Москві розпочали набір гарматного м'яса для відправки в Україну

Країна-терорист Росія почала формувати так звані "добровольчі батальйони" у регіонах ще навесні цього року на тлі рекордних втрат російського окупаційного війська у війні проти України. Нещодавно у Москві почалося вербування до "собянінського полку", який фінансується з бюджету міста.

Про це повідомили в росЗМІ "Медуза".

Так званий "собянінський полк" (на честь мера Москви Сергія Собяніна, який власне намагається дистанціюватися від повномасштабної війни у публічній площині) набирає найманців насамперед не серед мешканців російської столиці, а чоловіків із регіонів навіть передпенсійного віку.

Армійський ветеран, якому зателефонували із пропозицією вступити в "собянінський полк", передав "Медузі" номер телефону вербувальника, яким виявився Роман Висоцький з позивним "Болгарин" - повний тезка колишнього начальника штабу 9-го окремого штурмового мотострілецького полку народної міліції квазідержавного терористичного угруповання "ДНР".

Зараз же "Болгарин" називає себе "командиром батальйону" у "собянінському полку", набір до якого розпочався тільки 1 липня. Ось що обіцяють російським найманцям:

"Ідемо в Україну. Перший місяць вас злагоджуватимемо на полігоні Муліно, а коли підемо за "стрічку", там, відповідно, рядовий сержантського складу отримує більше 200 тисяч рублів. У цю суму входить доплата від мера Собяніна - 200 тисяч, яка розбивається на чотири виплати по 50. У військовій частині отримуєте картку ВТБ - виплати від Москви надходитимуть туди", - розповів вербувальник.

Водночас речник московського уряду Герасимов не відповів представникам ЗМІ на запитання щодо "собянінського полку", агрументуючи, що "не уповноважений" давати відповіді з таких тем, а очільниця пресслужби мера Москви та уряду Пенькова не відповіла на дзвінки ЗМІ та повідомлення у соцмережах.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російська ПВК "Вагнер" поповнює свої втрати в'язнями та відправляє їх на війну проти України.