RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Запчастин уже не вистачає: у Росії через санкції почали розбирати літаки

Світові санкції проти країни-терориста – Росії продовжують діяти ефективно, створюючи безліч перешкод окупантам, у тому числі в авіагалузі. У РФ почали розбирати частину авіалайнерів для запасних частин, щоб відремонтувати інші літаки іноземного виробництва. Таким чином, росіяни сподіваються, що відремонтовані літаки зможуть літати до 2025 року.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на чотири анонімні джерела в цій галузі.

Через санкції країні-агресору доводиться вигадувати нові способи проводити техобслуговування літаків, знаходити нові деталі. Зокрема, державна авіакомпанія "Аерофлот" розбирає на деталі два літаки - Sukhoi Superjet 100 та практично новий Airbus A350, щоб дозволити іншим лайнерам продовжити польоти.

Ще у червні у Кремлі запропонували вирішувати таким чином цю проблему, що нібито допоможе тримати літаки у робочому стані як мінімум до 2025 року. Водночас трафік "Аерофлоту" у другому кварталі 2022 через санкції обрушився на 22%, порівняно з 2021 роком.

Представник західної авіаційної промисловості повідомив інформагентству, що повне знищення літаків, що знаходяться в РФ - "лише питання часу".

Станом на квітень 2022 року частка пасажирських літаків іноземного виробництва в Росії становила 67,1%, на які припадає 95% пасажирообігу.

Раніше ми писали, що України Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроєкт, який розширює санкції проти країни-агресора – Росії.

Нагадаємо, що санкції Заходу проти РФ призвели до скорочення її експорту та імпорту, а також стрімкого падіння майже у всіх галузях економіки путінської Росії. Як страждає економіка агресора - йдеться в авторській статті на сайті "Апострофа" .