RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

ФСБ знову запобігла фейковому "теракту": крайнім зробив полк "Азов"

Не встигла "охолонути" новина про вбивство дочки Дугіна, нібито, українськими спецслужбами, як у Росії вигадали нову провокацію. Так, за версією роспропаганди в Калінінградській області запобігли теракту, організатором якого був "прибічник забороненої терористичної організації "Азов"".

Про це повідомляє пропагандистський Telegram-канал "Ріа новини".

"За даними ФСБ, він планував атаки на об'єктах Балтфлоту та в аеропорту "Храброво". Вдома у затриманого знайшли бомбу потужністю близько 5 кг тротилу, агітаційну літературу та символіку "Азова".", - йдеться у повідомленні.

ФСБ навіть надали схему підготовки теракту, яку прокоментували українські захисники: "Схема, яку надали феесбешники, потребує додаткової психіатричної експертизи, вважають аналітики".

Водночас, російські окупанти в Маріуполі готують судилище над "азовцями" - вони закрили входи до будівлі філармонії у місті, де збиралися "судити" військовополонених захисників України, не виключено, що будинок замінований.

За словами радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка, філармонія закрита з 23 серпня, а робітникам сказали не виходити на роботу. Вранці 24 серпня до будівлі під'їхали три автобуси у супроводі п'яти КАМАЗів із військовими, з якою метою – невідомо.

Нагадаємо, фейки про теракти росіяни поширюють не вперше. Тижнем раніше російські пропагандисти видали черговий фейк про нібито запобігання теракту на нафтопроводі в РФ, заявивши, що ліквідували учасників операції Юрія Іонова та Андрія Чуєнкова. Проте останній записав відеозвернення з Києва.