RU  UA

Росія видихається: експерт назвав головні ознаки

Росія вже видихається в частині людських ресурсів для відправки на війну в Україну, утім, там навряд чи стануть оголошувати відкриту мобілізацію. Через небажання росіян помирати в українських степах, там уже заговорили про залучення до лав окупантів представників інших країн.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив правник, доктор філософії, ексрадник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко.

"Вони наблизилися до мобілізації ще з самого початку, коли вони зрозуміли, що в них не вийшло взяти Київ за три дні. Що в них не вийшло захопити Україну взагалі. Уже тоді вони розпочали цю мобілізацію, але приховану. Говорячи про відкриту мобілізацію – я в це не вірю. З кожним днем підтримка цієї так званої "спецоперації", яку втюхують їхнім громадянам, дуже сильно падає. Звичайно що там не буде великих кількості бажаючих брати участь, іти гинути і ставати добривами в українських степах", - пояснив Мартиненко.

Ще одним фактом, який підтверджує думку, що відкритої мобілізації в росії не буде, є залучення іноземних "добровольців".

"Ви так само спостерігаєте ті моменти, коли говорять про залучення якихось інших країн до війни. Наприклад, Сирія говорила про те, що можливе залучення сирійських бойовиків. Або не так давно з'являлася інформація про те, що, можливо, з Північної Кореї так само когось будуть залучати. Це говорить якраз про те, що всередині бажаючих іти і гинути дуже мало. З величезними людськими ресурсами в росії говорити про залучення когось зі сторони було би соромно. Але ми бачимо це постійно. Це так само означає, що підтримки і мотивації там немає ніякої", - наголосив Мартиненко.