RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Людей відправляють у прямому розумінні на забій: у розвідці розкрили деталі примусової мобілізації в ОРДЛО

Російські окупанти примусово і масово мобілізують мешканців окупованих територій Донецької і Луганської областей, щоб поповнити значні втрати окупаційного війська. Таку брутальну мобілізацію на межі з геноцидом окупанти проводять в окупованих з 2014 року регіонах через відсутність там будь-яких громадянських прав і свобод.

Про це "Апострофу" розповів представник пресслужюи ГУР МО Андрій Юсов.

"Поки що в Росії продовжується прихована мобілізація, де намагаються когось мотивувати грошима, стимулювати якимись примарними виплатами чи агітувати в ідейних цілях через пропагандистські канали, то в ОРДЛО все просто. Там немає жодної агітації, там просто людей на вулицях загребають. Є інформація, що, наприклад, у Луганську нещодавно відбулася нарада представників окупаційної адміністрації з підприємствами, де до них було доведено, що найближчим часом необхідно мобілізувати ще 8 тисяч чоловіків до 60 років. Безперечно, це колосальна цифра", - розповів він.

Росіяни роблять це для поповнення втрат насамперед 2-го армійського корпусу - так званого гарматного м'яса. З початку війни мешканців окупованих територій Донеччини і Луганщини окупанти використовували для розвідки боєм без належної підготовки та амуніції. Водночас з росіянами поводилися краще.

ому це великий сигнал для всіх, хто, можливо, ще тішить себе, що "рускій мір" це щось хороше. Погляньмо, що відбувається на території ОРДЛО. Можливостей будь-якої громадської думки чи громадського опору там, безумовно, немає. Його ще менше, ніж на території Російської Федерації. Хоча були випадки протестів та звернень, але самих людей там ніхто не чує.

Тому так, це примусова мобілізація в найгіршій і огидній формі. Люди намагаються чинити тихий опір <...> Проте каральна путінська окупаційна машина працює, і людей забирають, навіть зупиняючи на перехрестях і витягаючи з власних автомобілів", - наголосив Юсов.

Щодо того, чи відбувається така ситуація в окупованих регіонах півдня, то зараз там триває примусова паспортизація. Кожен, хто візьме російський паспорт, рано чи пізно стане примусово мобілізованим до російського окупаційного війська. Втім, у південних регіонах переважає тотальна недовіра окупантів до абсолютно нелояльного місцевого населення, тому спроби ворога провести "псевдореферендум" чи щось подібне вже вкотре зазнають поразки.

"Мобілізаційна кампанія на території самої Росії є незадовільною. Незадовільною вона є також і в окупованому Криму. Тобто, плани не виконуються. Єдине місце, де вони можуть швидко, без будь-яких побоювань, без жодних оглядів на громадську думку поповнювати живою силою особовий склад – це, власне, ОРДЛО. Жодних громадянських прав і свобод там немає, ніякі закони там не діють. Тому найбрутальніша мобілізаційна кампанія відбувається саме там. Це навіть не мобілізація, це просто рабство. Людей відправляють у буквальному значенні на забій. Це геноцид", - резюмував Юсов.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Ми знаємо, хто замінував Запорізьку АЕС, і у цьому є жахлива логіка – представник ГУР МО