RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Путін збільшить армію РФ: що це означає

Російський диктатор Путін підписав указ про збільшення штатної чисельності ЗС РФ у 2023 році з 1,9 млн до 2,04 млн людей. Найімовірніше, у такий спосіб він намагається уникнути оголошення загальної мобілізації населення на тлі рекордних втрат окупаційного війська.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Путін прагне поновити ресурс російського окупаційного війська й отримати "свіжу кров" для продовження повномасштабної війни проти України.

Утім, військові аналітики скептично ставляться до того, що країні-терористу Росії вдасться зібрати понад 1 млн 500 тисяч російських окупантів, попри укази Путіна.

"Історично ЗС РФ не досягли поставлених цілей за кількісною чисельністю. Наприклад, у 2022 році до повномасштабного вторгнення у лавах ЗС нараховувалось близько 850 тисяч військовослужбовців, що значно менше номінальної кінцевої чисельності у понад 1 млн людей", - пояснили експерти.

Крім того, країна-агресор РФ зіштовхнеться з новими проблемами, збільшуючи штатну чисельність війська, адже її навчальні спроможності значно погіршилися після повномасштабного вторгнення, зокрема, через те, що навчальні підрозділи брали участь у бойових діях і зазнали втрат.

Разом з цим Росія може скористатися осіннім призовом у жовтні для залучення близько 130 тисяч осіб для поповнення ресурсу живої сили. Залучати людей до ЗС РФ, імовірно, будуть і на окупованих українських територіях.

"Збільшення бойової потуги Росії у всякому разі буде не дуже великим", - наголосили в Інституті вивчення війни.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗС РФ зіткнулися з масовим дезертирством і поповнюють втрати за рахунок призовників та поранених.