RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Мерія казахського міста оригінально підтримала Україну: відео

Влада Караганди виставила на вулицях міста прапори на підтримку України.

Кадри з казахського міста опублікував військовий журналіст Андрій Цаплієнко.

За його словами, Караганда вважається одним із найбільш російськомовних населених пунктів Казахстану. Проте це не завадило мерії міста виставити на вулицях міста українські прапори на підтримку нашої країни.

Більше того, як зазначає Андрій Цаплієнко, у Казахстані почастішали випадки, коли правоохоронці виписують штрафи приїжджим росіянам, які наносять на свої автомобілі окупаційну символіку "Z".


Телеканал "Настоящее Время" у свою чергу, повідомляє, що в Павлодарській області місцеві жителі обурилися приїздом громадян РФ, які нанесли на свій автомобіль символ "Z". За словами росіян, їх назвали фашистами та звинуватили у повномасштабному вторгненні в Україну.

Журналісти зазначають, що найчастіше водіїв змушують прибирати символіку, яку ЗС РФ використовує під час бойових дій у нашій країні. Більше того, місцеві жителі викликають поліцію, яка штрафує російських туристів за порушення правил експлуатації транспортних засобів.


Нагадаємо, під час виступу співачки Наді Дорофєєвої у Казахстані стався скандал. Гостям благодійного заходу заборонили розгорнути українські прапори.

Також повідомлялося, що у Казахстані місцеві жителі здали поліції російських туристів за Z-футболки та пропаганду тероризму.