RU  UA

Він давно все зрозумів: як Лукашенко реагує на провали Путіна в Україні

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко давно почав здогадуватися про реальний стан справ путіна в Україні. Наразі він активно просуває на західні країни ідею про те, що без нього не буде Білорусі, проте Лукашенку мало хто вірить.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив білоруський опозиціонер Сергій Бульба.

"Лукашенко розуміє, він, на мою думку, давно здогадується, що у путіна не все так добре, як путін розповідав. Він давно почав на міжнародному рівні по лінії Міністерства закордонних справ шукати контакти на Заході. У тому числі звертається до діаспори білоруської. Зараз дуже багато білорусів переїхало до Польщі, до Литви", - пояснив Бульба.

За словами опозиціонера, Лукашенко почав активно використовувати агентуру, просуваючи на Заході наратив про те, що без нього Білорусь не існуватиме.

"Почали засилати свою агентуру і розповідати, що "нам же головне зберегти Білорусь, ви ж розумієте, якщо ми скинемо Лукашенка, то це кінець Білорусі", що Білорусі ніколи не буде, якщо не буде Лукашенка. Вони пов'язали все це вправно в один вузлик. Але я скажу, що реакція західних дипломатів вже абсолютно не така, як була. Він же не вперше цей алгоритм використовує. Він постійно закидає, що він боровся за Білорусь. Зараз йому вже не дуже вірять", - резюмував Бульба.