RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Кремль удвічі посилив приховану мобілізацію через контрнаступ ЗСУ: дані ISW

На тлі контрнаступу Збройних Сил України та виснаженні ворожих ресурсів Кремль у два рази збільшив темпи прихованої мобілізації в Росії, запускаючи нову вербувальну кампанію.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

ЗСУ продовжують контрнаступ на сході країни, завдаючи тиск на ворожії позиції і лінії тилового забезпечення у східній частині Харківської, північній частині Луганської та східній частині Донецької областей.

Зокрема, поразка російського окупаційного війська в Харківській області змусила Кремль оголосити всеросійську вербувальну кампанію. Зараз у РФ вже не "огороджують" окремі регіони від вербування, раніше це робили, щоб не посилювати соціальну напруженість.

Крім того, країна-терорист Росія майже виснажила більшу частину сил, які були дислоковані на російських базах у колишніх радянських республіках. Це могло зменшити вплив Кремля у цих державах.

Також військові експерти з ISW зазначили таке:

  • ЗСУ атакували на північний захід від Харкова поблизу українського плацдарму на річці Інгулець і на південь від кордону Херсонсько-Дніпропетровської області, про що писали й українська, і російська сторони;
  • Окупаційні чиновники й проросійські блогери доповіли про висадку ЗСУ на Кінсбернській косі в районі Криму;
  • Російські окупанти провели обмежені наземні атаки, зміцнюючи позиції на східній осі;
  • На окупованих територіях Донеччини колаборанти намагаються перешкодити втечі своїх російських кураторів перед українським контрнаступом.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чи оголосить Кремль загальну мобілізацію в Росії.