RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

"Хрін ви отримаєте наших дітей": росіяни бурхливо обговорюють рішення влади про часткову мобілізацію

Після оголошення часткової мобілізації в Росії Володимиром Путіним у середу, 21 вересня, багато росіян розплющили очі на те, що відбувається - вони заявляють, що це не їхня війна і не хочуть віддавати чоловіків і дітей на забій.

"Апостроф" зібрав реакцію росіян із соцмереж на мобілізацію в РФ.

Так, під повідомленням глави Державної Думи РФ В'ячеслава Володіна про мобілізацію, росіяни задаються питаннями, хто і для чого це робить і де знаходяться діти та онуки правителів.

"Уряд, де зараз ваші діти та онуки, на якому фронті воюють? Залиште наших дітей, чоловіків та братів у спокої! Ідіть і воюйте самі, покажіть нам усім приклад", - написала одна з підписниць.

Подібне повідомлення можна побачити від ще однієї росіянки: "Володя, а ти сам з діточками чомусь не у військкоматі? Чому молоді повинні гинути за ваші хотілки? Так що, йди ти нах*ін зі своєю мобілізацією! Держдуму мобілізуй, там можна знайти 400 відбитих патріотів, готова відповідати за свої слова!"

Також починають з'являтися перші натяки на можливий народний бунт: "А за що вмирати? Мета яка? Час імпічменту!" . Інший коментатор підхоплює: "У відставку такий уряд! Країна живе у злиднях!".

Колишні шанувальники Путіна в буквальному сенсі починають розуміти весь жах того, що відбувається: "Жах! Я вам вірила!!! Тепер ви мені розплющили очі!!! Що ви творите з моєю країною Росією! Я тепер вас ненавиджу виродки і сьогодні знімаю наш вірний Z знак зі своєї машини!УРОДИ, ВИ НАС ВСІХ ОБМАНУЛИ!". Дехто також запитує, куди поділась російська армія, яка на пенсію йде в 40 років, а не в 65, як усі інші.

На інших Telegram-каналах також можна простежити ставлення росіян до того, що відбувається, – знаходяться одиниці, які вважають, що давно настав час зробити подібне і що захищати батьківщину їхній борг.

Раніше ми писали, що за словами глави Міноборони РФ Сергія Шойгу в рамках часткової мобілізації Кремль планує призвати 300 тисяч росіян.