RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Часткова мобілізація та "звільнення" Донбасу: про що говорив Путін у зверненні

Зранку у середу, 21 вересня, російський диктатор Володимир Путін виступив із черговим зверненням. Він заявив про часткову мобілізацію в РФ, яка стартує відсьогодні.

"Призову на військову службу підлягатимуть лише громадяни, які зараз перебувають у запасі і передусім ті, хто проходив службу в лавах ЗС, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід", - сказав президент Росії.

Путін уточнив, що призвані на військові службу перед відправкою в частини обов'язково проходитимуть додаткову військову підготовку з урахуванням досвіду так званої "спеціальної військової операції".

Глава Росії додав, що всі питання матеріального, ресурсного та фінансового забезпечення оборонних підприємств мають бути вирішені урядом негайно.

Путін також заявив, що до Росії нібито "звернулися з проханням підтримати "референдуми".

"Підкреслю: ми зробимо все, щоб забезпечити безпечне проведення референдумів... Ми не маємо жодного морального права віддати близьких нам людей на розтерзання ката, не можемо не відгукнутися на їхні прагнення самим визначати своє майбутнє", - сказав він.

Путін також заявив, що "мета Заходу - послабити, роз'єднати та знищити Росію".

"Вони прямо говорять, що в 1991 році змогли розколоти СРСР, а зараз настав час самої РФ, що вона повинна розпастися на безліч ворогуючих областей", - сказав лідер РФ.

Він додав, що вже дав доручення уряду та Міноборони в повному обсязі та найкоротший термін визначити правовий статус добровольців та бійців "ЛНР" та "ДНР".

"Він має бути таким самим, як у кадрових військових, включаючи медзабезпечення, соцгарантії", - сказав Путін.

Путін також сказав своїм громадянам, що Захід нібито "перейшов усяку грань", і "підштовхує Київ до перенесення військових дій на територію Росії".

Він заявив, що "в хід із боку Заходу пішов ядерний шантаж" і згадав, що "роза вітрів може розвернутися в їхній бік".

"При загрозі своєї територіальної цілісності Росія використовує всі наявні кошти, це не блеф", - загрожує голова Кремля.

Раніше ми повідомляли, що лідери країн, які брали участь у саміті Шанхайської організації співробітництва, змусили президента РФ Путіна чекати себе з кількох причин. Диктатору нагадують про його поведінку і показують, що таке ставлення є платою за розв'язану війну.