RU  UA

Ветеран АТО про ядерні страшилки Путіна: терорист із сірниками на бочці пороху

Путін неодноразово погрожував світу ядерною війною, що свідчить про відчай російського диктатора. Водночас більшість російської ядерної зброї зберігається ще з часів СРСР, тому термін її придатності вже вичерпався.

Про це учасник АТО, ветеран війни Олексій Гетьман розповів в етері Апостроф TV.

Очільник країни-терориста Росії регулярно нагадує про можливість застосування ядерної зброї, аби продемонструвати силу для внутрішнього електрорату та залякати цивілізований світ.

"Зараз для того, щоб підсилити градус залякування, він каже, що це не блеф. З точки зору психології, коли людина наголошує, що це не блеф і наполягає на цьому, це означає, що скоріше за все він знаходиться у стадії відчаю... Такі люди нагадають терориста, який сидить на бочці з порохом і тримає в руках сірники. Чи запалить він цей сірник, невідомо", - сказав Гетьман.

Для того, щоб адекватно реагувати на подібні погрози, потрібно розуміти, яка саме ядерна зброя є у РФ. Сама ядерна зброя - це це радіоактивні елементи, які знаходяться у боєголовці ракети, але вони з часом розпадаються, і ракета стає небоєздатною через неможливість розпочати ланцюгову реакцію (як відомо, будь-яка така зброя має 10-річний термін придатності).

"Таку бомбу називають "брудною", тобто забруднення місцевості буде, але вибуху не буде. Наскільки відомо, багато їхніх стратегічних, а тим більше, тактичних ракет не змінювали ці заряди ще з часів розвалу СРСР. Там ракетам по 20-30 років. Ці ракети так само страшні, як і їхні заяви про другу армію світу, потужне російське озброєння і таке інше", - пояснив Олексій Гетьман.

Читайте також матеріал "Апострофа": Друга армія світу перетворюється на першу за двома параметрами - речник Одеської ОВА