RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

До Білорусі прибули 130 російських найманців: у ЗСУ розкрили їхні плани

Днями в аеропорту Мінська було помічено найманців із російської приватної військової компанії "Ліга" (частина бійців ПВК "Вагнер"), яких, найімовірніше, можуть залучити до організації провокацій на білорусько-українському кордоні.

Про це повідомив Центр національного спротиву, створений Силами спеціальних операцій Збройних сил України.

За інформацією центру, яка була отримана від білоруського підпілля, до Мінська прибуло 130 найманців із ПВК "Ліга" з особистою зброєю та боєприпасами. Також на територію білоруського приватного охоронного підприємства "ГардСервіс", де розміщуються найманці, було доставлено 300 одиниць української військової форми – її захопили росіяни на складах у Херсонській області.

Читайте також: Головорізи на службі у Кремля: у чому відмінність ПВК "Вагнера" від нормальних військових компаній

Приватне охоронне підприємство "ГардСервіс" було створено спеціальним указом Олександра Лукашенка у 2019 році: його члени базуються на території колишнього центру підготовки білоруських сил спеціального призначення.

ПВК "Ліга" це найбільш підготовлені члени ПВК "Вагнер". Як повідомили у міністерстві оборони України, вони виконуватимуть найскладніші та найвідповідальніші завдання, схожі на ті, що доручають штурмовим підрозділам.

Імовірні диверсії очікуються в районі населених пунктів Пінськ, Іваново та Кобрин. Не виключено, що мета – втягнути Білорусь у війну проти України.

Раніше ми повідомляли, що міліція Білорусі, підконтрольна Олександру Лукашенку, почала перевіряти аеропорт у Мінську щодо наявності там громадян РФ.

Читайте також матеріал "Апострофа": Створюють видимість? Експерт оцінив ймовірність вторгнення армії Білорусі до України.