RU  UA

Створюють видимість? Експерт оцінив можливість вторгнення армії Білорусі в Україну

Країна-терорист Росія стрімко втрачає бойовий потенціал і зазнає поразок на фронті повномасштабної війни, тому намагається змусити Білорусь вторгнутися в Україну. Однак такий сценарій не вигідний білоруському диктатору, через що наразі немає загрози сухопутного наступу ЗС РБ.

Про це в етері Апостроф TV розповів військовий експерт Defense Express Валерій Рябих.

Кремль посилює тиск на Білорусь, аби білоруські військові взяли участь у повномасштабній російсько-українській війні. Водночас керівництво Білорусі продовжує маневрувати й намагатися якнайдовше уникати прямої участі в бойових діях.

"Звісно, білоруси продовжать створювати видимість таких активних дій, продовжать навчання, що проводяться", - пояснив експерт.

Читайте також: Лукашенко страшенно боїться: білоруський опозиціонер розповів, чому його країна не нападе на Україну

Разом з цим зведення від Генерального штабу ЗСУ й Головного управління розвідки свідчать, що зараз не існує загрози широкомасштабного сухопутного наступу з території Білорусі, однак зберігається ризик нанесення повітряних ударів звідти.

ле я вважаю, і про свідчать попередні рапорти, зокрема, з Генерального штабу Збройних Сил України, і з Головного управляння розвідки, що наразі ситуація на Білоруському напрямку стабільна, і поки що загрози повномасштабного наступу з цієї території немає", - додав Валерій Рябих.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як білоруський диктатор Лукашенко реагує на провали Путіна в повномасштабній війні проти України.