RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Забирають усіх поспіль: росіяни, які втекли до Вірменії, розповіли про "принади" мобілізації, відео

Цього тижня в Росії оголосили часткову мобілізацію населення Кремль збирається відправити громадян країни на повномасштабну війну проти України. Однак не всім власникам російського паспорта це рішення припало до душі: багато росіян почали шукати притулок в інших країнах, зокрема у Грузії, Вірменії, Азербайджані та Казахстані.

Про це повідомляє The Insider.

Журналісти поспілкувалися з громадянами РФ, які прибули до Вірменії після оголошення мобілізації. Здебільшого це були чоловіки віком від 18 і більше років — у кожного з них своя життєва історія. Серед них траплялися й ті, кого військкомат визнав обмежено гідними.

Читайте також: Протести проти мобілізації в Росії: затриманим вручають повістки та розвозять військкоматами

"Зараз така ситуація, що забирають усіх підряд", "Є знайомі, які отримали повістку. У нас виходить так, що страх сказати щось проти пересилює страх смерті", "Навіть у Москві бази призовників на паперах", "Коли ви це обговорюєте на кухні, ви шоковані. Людям обіцяли радіти "перемогам" через телевізор, а не сидіти в окопі", - говорили на камеру росіяни.

На запитання журналістів, чи є зараз загроза для Росії, вони відповідали: "Звичайно. Хворий імперіалізм, у всіх його проявах. Його не повинно бути" і згадали про Путіна.

"Росії загрожує Путін зі своїми соратниками. Ззовні, гадаю, немає (загрози - "Апостроф")" , - заявив один росіянин.

Також читайте матеріал "Апострофа": У Путіна закінчилися переможні сценарії, він розгубив усі - американський історик