RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Відстрочка від "могилізації" не допомогла: у Росії батька п'ятьох дітей забрили у солдати

У російському Підмосков'ї багатодітний батько потрапив під часткову мобілізацію і був відправлений до казарми для подальшого перекидання на територію України.

Про це повідомляє видання Mash.

Інцидент стався у Московській області. Микола Міщенко, який має п'ятеро дітей, потрапив під часткову мобілізацію, оголошену президентом Володимиром Путіним, і був відправлений до казарми.

У чоловіка дві дитини від колишньої дружини, три - від нинішньої, а найстаршому не виповнилося ще 14 років. Законодавством передбачено, що Микола Міщенко може розраховувати на відстрочку від військової служби. Проте, чоловіка мобілізували до лав ЗС РФ для подальшого відправлення в Україну.

Читайте також: Старий пес хоче пити нашу кров: у Росії спалахнуло повстання проти "могилізації", відео

"Строкову службу чоловік не проходив. Але місцевий військкомат проігнорував приписи Міноборони, і Миколі вручили повістку. Він пішов розбиратися в адміністрацію, але звідти поїхав не додому, а одразу до пункту збору. Без жодних медкомісій. Родичам просто зателефонували та попросили привезти до автобуса, тому, хто від'їжджає до Наро-Фомінського навчання, кнопковий телефон і речі", - додали пропагандисти у своєму сюжеті, присвяченому Міщенку.

На даний момент багатодітний батько знаходиться на території казарми, а його дружина намагається повернути Миколу назад до родини.


Раніше ми розповідали, що російські солдати масово відмовляються виконувати накази командування.