RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Справа рук ФСБ? Що може стояти за терактом в Іжевську

Теракт в Іжевську, внаслідок якого постраждало і загинуло близько 40 осіб, можливо був здійснений агентом ФСБ – велика кількість неонацистських організацій знаходяться під впливом російських силовиків.

Таку думку "Апострофу" висловив аналітик, військово-політичний оглядач "Інформаційного спротиву" Олександр Коваленко.

За його словами, відомо про значну кількість випадків, коли неонацистські групи підтримувалися саме на державному рівні.

"Наприклад, коли Росія звинувачувала Європу та Україну в поширенні неонацистських настроїв – саме в Росії під Санкт-Петербургом існував військовий табір "Партизан", в якому вели підготовку представники неонацистських рухів Росії", - пояснив аналітик.

Читайте також: Психоз "могилізації": куди веде Росію Путін

Він наголосив, що згаданий табір знаходився під патронатом "Русского имперского движения", а це "движение" цілком та повністю курувалось ФСБ: там неонацистів навчали міському бою, проведенню терактів – як закладати вибухівку тощо. Велика кількість учасників цього табору після випуску опинялись у ПВК "Вагнер", яка по суті є філією ФСБ.

Коваленко вважає, що російські силовики в Іжевську могли активізувати свого агента, який знаходився під їхнім психологічним впливом, щоб він здійснив теракт.

"Російські спецслужби відомі тим, що вміють за потреби здійснювати вплив на морально-психологічний стан людей. Для чого вони це зробили? Щоб якимсь чином об'єднати націю, продемонструвати, що є реальна загроза Росії від неонацизму – нема різниці якого, вони вже не вдаються в подробиці, що це неонацизм саме росвиробництва. Звісно, потім до усього "пришиють" ще якісь українські та європейські неонацистські організації. Недаремно ж фюрер заявляє, що потрібна мобілізація – треба захищати країну!", - підкреслив військовий оглядач.

У той же час, на його думку, згаданим терактом владі Росії вдасться здійснити вплив лише на якусь маргінальну, невелику групу, не більше того.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Росії чоловік влаштував бійню зі стріляниною у військкоматі.