RU  UA

Режим почне "сипатися": що потрібно росіянам для повалення Путіна

Російська політична система може встояти лише за умови "консервації" ситуації – проте ще одна гучна перемога ЗСУ змусить рашистський режим розсипатися як картковий будиночок.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив Дайнюс Жалімас, голова Конституційного суду Литви (2014-2021).

За його словами, зараз непросто сказати, коли саме російська політична система почне сипатися, але перші ознаки вже є.

Читайте також: Назріває бунт: російські депутати звинувачують Путіна в держзраді і вимагають позбавити його посади

"Ми бачимо, що один із суддів злочинного конституційного суду РФ, який схвалив анексію Криму, пішов у відставку. Він не хоче, щоб його ім'я фігурувало серед тих, хто схвалив анексію нових українських територій, оскільки це питання також проходитиме через КС РФ", - зазначив він.

Жалімас підкреслив, що у росіян буде чудова можливість позбавитися режиму Путіна - потрібна ще одна перемога ЗСУ, на кшталт операції зі звільнення Харкова і кремлівський режим почне сипатися.

"Якщо за допомогою могилізації росіянам вдасться законсервувати ситуацію, то режим може встояти. Але і якщо це поповнення буде знищено і ЗСУ доб'ються ще одного гучного успіху, тоді навіть у найближчому оточенні Путіна почнуть думати, як його прибрати. Все в руках ЗСУ", - заявив екс-глава Конституційного суду Литви.

Він також висловився щодо можливого застосування ядерної зброї Путіним.

"Ніхто не ясновидець, але не варто ігнорувати такі погрози. Якщо у Путіна "інстинкт самогубці", то він може піти на такий крок. У нас просто немає іншого виходу. Або Путін диктуватиме нам умови або потрібно відкрито говорити, що він буде знищений. Яким саме чином, поки що неясно, але розглядати варіант якихось компромісів вже безглуздо", - резюмував Дайнюс Жалімас, додавши, що для Росії такий сценарій також матиме катастрофічні наслідки.

Раніше ми писали, що в Росії посилюється суспільне невдоволення режимом Володимира Путіна – дедалі більше громадян країни виступають проти тирана та за припинення війни з Україною.