RU  UA

"Північний ураган" на кордоні: як Україна готується до нового удару з Білорусі

На українсько-білоруському кордоні спостерігається пожвавлення з боку не тільки російських, а й білоруських збройних сил, а отже, ЗСУ має відображати ймовірне повторне вторгнення.

Про це військовий експерт, голова Українського центру безпеки та співробітництва Сергій Кузан, розповів в ефірі Апостроф TV.

Він зазначив, що з того боку кордону, на білоруській території, справді відбувається пожвавлення. Впродовж півроку в Білорусі фактично безперервно проводилися військові навчання, зокрема 26 вересня закінчилися командно-штабні навчання зв'язкових Генштабу ЗС Республіки Білорусь.

Кузан додав, що ризик завдання ракетних ударів по території України все ще залишається, оскільки росіяни фактично контролюють білоруські аеродроми - також там розташовані ракетні комплекси.

"Путін, затіявши мобілізацію в Росії, намагається всіляко спровокувати Білорусь на агресію проти України: він хоче втягнути їх у війну всупереч волі білоруського народу та навіть верхівки білоруської армії. Для путінської Росії важливо якнайбільше розпалити цей вогонь, тому можливі провокації та проникнення розвідувально-диверсійних груп на нашу територію", - наголосив експерт.

Водночас, українські військові активно готуються до різного роду розвитку подій. Зокрема, на північних кордонах продовжуються навчання "Північний ураган", в якому задіяні Сили оборони. Серед них - ЗСУ, прикордонники, Нацгвардія, будуються укріплення та інженерні споруди. Іншими словами, держава готова до будь-якого розвитку наступу з території Білорусі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як білоруський диктатор Лукашенко реагує на провали Путіна в повномасштабній війні проти України.

Читайте також: Удар по Києву з Білорусі як ідея фікс Путіна: політолог назвав три ознаки.