RU  UA

Політолог про Путіна: руйнує Росію зсередини - півкраїни сидить, половина вартує

Країна-терорист Росія після кожної поразки на фронтах повномашстабної війни посилює репресії проти свого ж цивільного населення, аби воно не виходило на акції протесту й боялося. Така репресивна політика Кремля знищить РФ зсередини.

Про це заявив в етері Апостроф TV експерт Інституту майбутнього Іван Ступак.

Головна мета тоталітарної машини Кремля - залякати російське населення настільки, щоб воно мовчки погоджувалося з будь-якими рішеннями влади.

"Чим більше в них невдач на фронтах, тим більше відігруються на цивільних. Відповідь непропорційна: посіяти страх, боязнь виходити на вулицю, спровокувати появу пацифістських настроїв, щоб вони виходили на вулицю і кричали "Зеленский, останови эту войну", - пояснив Ступак.

Читайте також: ФСБ посилила репресії: Чубаров розповів про ситуацію в Криму та сценарії його деокупації

Російський диктатор Путін намагається створити новий Радянський Союз і має успіхи в цьому. Зокрема, робота російських спецслужб "перекриває" навіть зародки непокори режиму.

"Путін так намагався зробити Радянський Союз, що в нього це вийшло. Одна половина країни не може нікуди виїхати і сидить, а інша половина країни вартує. Створений класний репресивний апарат – Радянський Союз може позаздрити, як працюють спецслужби, як вираховують людей у метрополітені, око, яке бачить все, камери розпізнавання обличь, тому він (Путін, - ред.) не боїться середнього прошарку. Лідери, які могли опанувати цю хвилю, вони або в екзилі, або їх немає", - додав експерт.

За словами Ступака, у Росії зараз знищується цей середній клас: люди закривають свій малий і середній бізнес, тікають із країни. Такі процеси зруйнують державу зсередини.

"Вони закривають підприємства і тікають. Це руйнує країну зсередини. Так, є гроші, нафта і газ. Але люди втрачають робочі місця, сідають на бюджет, це як іржа руйнує. Це кроки необдумані, здійснені похапцем, і вони зруйнують країну зсередини", - наголосив експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що потрібно росіянам для повалення путінського режиму в РФ.