RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Кадиров знайшов винного у втечі росіян з Лимана і закликав до ядерного удару

Голова проросійської адміністрації Чечні Рамзан Кадиров відреагував на звільнення Лимана Донецької області Збройними силами України - він зажадав завдати ядерного удару по території нашої країни.

Про це він написав на своїй сторінці в Telegram.

Кадиров виступив із звинуваченнями на адресу генерал-полковника Олександра Лапіна, командувача ЦВО (Центральний військовий округ) збройних сил Російської Федерації, за сумісництвом - володаря звання "Герой Росії".

"Він отримав зірку "Героя" за взяття Лисичанська, хоча де-факто його там і поряд не було. Лапіну віддали у підпорядкування і війська Західного військового округу", - пише Кадиров. Там же він назвав Лапіна "нездарою", звинуватив його в невмілому керівництві військами на цьому напрямку, що призвело до величезних втрат і заявив, що генерала "покривають" у Генштабі ЗС РФ.

За словами Кадирова, "потрібно вживати кардинальніших заходів, аж до оголошення військового стану на прикордонних територіях та використання малопотужного ядерного озброєння". При цьому він заявив, що "не треба озиратися на Захід".

Оскільки Росія після анексії окупованих частин України вважає ці території своїми, вона повинна використовувати будь-яку зброю і будь-які засоби нібито для "захисту своїх земель", підкреслив Кадиров.

Раніше ми повідомляли, що генерал російської окупаційної армії, командувач Центральним військовим округом Олександр Лапін нагородив свого сина, підполковника Дениса Лапіна, орденом.

Читайте також: "Я просто зателефонував попрощатися": окупант у телефонній розмові підтвердив "котел" у Лимані, аудіо.