RU  UA

Його попереджали, але він упертий: екс КДБ-шник розповів причини поразки Росії у війні в Україні

З війною проти України російський диктатор Володимир Путін, який святкує 70-річчя, програв із самого початку і це було зрозуміло, насамперед, військовим.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів колишній співробітник КДБ СРСР та Служби зовнішньої розвідки РФ, політолог Сергій Жирнов.

Путіна попереджали, що російська армія у війні не переможе, а Росію це призведе до розпаду. "Його попереджали. Але він упертий, якщо приймає рішення, то не може від нього відмовитися", - описав характер Путіна колишній розвідник, додавши, що "якби він почав програвати в шахи, то розбив би дошку об голову супротивника".

Путін намагається керувати країною з 9 часовими поясами поодинці. І коли він намагається вирішити проблеми туалету на Чукотці – для керівника його рівня це смішно, зазначив експерт, який живе у Франції.

У той же час, хто впливає на главу Кремля, важко сказати, бо Росія повернулася за радянських часів, у закритість, і зараз затребувана професія "кремленологів", які намагаються розібратися, що відбувається за кремлівською стіною.

"У Радянському Союзі ми хоч бачили демонстрації на Червоній площі двічі на рік. І з того, як хто стояв на Мавзолеї, намагалися зрозуміти, що у них там, у павуків, відбувається", - нагадав Сергій Жирнов.

Читайте: "Байден, ти зрозумів?" Мережу повеселив новий ролик "загону бабусь Путіна"

А ось голова уряду Михайло Мішустін, голова Держдуми В'ячеслав Володін, і всі, хто обіймає високі посади, на Путіна впливають найменше, вважає колишній розвідник. За його словами, вони навпаки, від нього залежать і є його маріонетками.

"Поняття "колективний Путін" – туди відносять більшість із ради безпеки, і він там головний. Це переважно ті, хто був з ним у КДБ", - пояснив екс-розвідник, додавши, що персональна риса характеру диктатора - символізм.

"У нього багато комплексів неповноцінності, і такій людині потрібні прив'язки, охоронна символіка. Це його психотип, психологічний портрет. Він не боровся за владу і нічого не робив, щоб опинитись у кріслі диктатора. А коли щастить такій людині з комплексом неповноцінності, він починає вірити у божественне призначення, передбачення, старців", - резюмував Сергій Жирнов.

Нагадаємо, що психолог розповів про зміну в поведінці диктатора.