RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

"Часткова мобілізація" в Росії завершилася: заява влади та всі подробиці

У п'ятницю, 28 жовтня міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу доповів главі Кремля Володимиру Путіну, що завдання з мобілізації виконане, а Генштаб ЗС РФ направив вказівки командувачам військових округів до 1 листопада доповісти про завершення заходів щодо часткової мобілізації.

Про це повідомляє Міноборони Росії.

Повідомляється, що всі заходи, пов'язані із закликом на військову службу військовими комісаріатами спільно з органами виконавчої влади суб'єктів РФ громадян, які перебувають у запасі, припинено. Також припиняються підготовка та вручення повісток.

Читайте також: Головне - прокладки та тампони: як мобілізованих росіян готують воювати в Україні

Усі будівлі та споруди, що використовувалися для заходів часткової мобілізації, підлягають вивільненню для використання за колишнім призначенням.

Усьому особовому складу військових комісаріатів, задіяному для забезпечення часткової мобілізації, наказано повернутися з 31 жовтня до виконання своїх обов'язків у штатному режимі.

Надалі робота військових комісаріатів із комплектування Збройних Сил РФ буде організована лише за рахунок прийому добровольців та кандидатів для проходження військової служби за контрактом, заявили в міністерстві оборони країни-агресора.

Як повідомляють російські телеграм-канали, після цього з Росії почали випускати громадян, які раніше підлягали мобілізації. Їх вилучили з бази, якою користувалися прикордонники ФСБ.

У той же час, з 1 листопада в Росії стартує осінній призов, який триватиме до 31 грудня 2022 року. Дата призову цього року відрізняється від "традиційної" - раніше він починався на місяць раніше, 1 жовтня. Причина перенесення, за словами прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова, - перевантаженість військкоматів через "часткову" мобілізацію. Влада запевняє, що "строковики", які потраплять до лав Збройних сил, не вирушать в Україну.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", депутати Держдуми РФ відкликали законопроект державної підтримки громадян Російської Федерації, покликаних на військову службу по мобілізації.