RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Закликав народжувати "гарматне м'ясо": ЗСУ ліквідували скандального попа РПЦ

У ході боїв в Україні загинув російський священнослужитель, представник Російської православної церкви (РПЦ) Михайло Васильєв.

Про це повідомив у Facebook ієромонах РПЦ Дмитро Першин.

Це сталося вранці у неділю, 6 листопада: обставини його загибелі остаточно не відомі. За непідтвердженою інформацією, Васильєва було вбито в боях на Луганському чи Херсонському напрямку.

Читайте також: Не доїхали до України: у Росії контрактник наїхав на колону строковиків, є загиблі.

Михайло Васильєв народився в Москві 1971 року: закінчив академію Генштабу російських збройних сил, 1998 року став дияконом РПЦ, а пізніше став ієреєм. За своє життя він встиг побувати практично у всіх "гарячих точках", де встигли повоювати росіяни - від Балкан, Чечні та Грузії до Центральної Азії, Сирії та України.

Будучи настоятелем храму великомучениці Варвари та преподобного Іллі Муромця, в ефірі православного телеканалу "Спас" він говорив, що російським жінкам "треба народжувати якомога більше дітей, щоб не страшно було відправляти їх на війну".

Раніше Православна церква України закликала Вселенського патріарха Варфоломія позбавити патріаршого престолу голову Російської православної церкви Володимира Гундяєва, більш відомого як Патріарх Кирил.