RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Схоже на концтабір: з'явилося нове відео стіни на кордоні з Білоруссю

У мережі з'явилося нове відео фортифікаційних споруджень і паркану на українсько-білоруському кордоні, які будує Україна для захисту від можливого вторгнення російсько-білоруських військ.

Відеокадри оприлюднив Прикордонний комітет Білорусі у Telegram.

Читайте також: Операція "Стіна": від чого огороджується Україна

Там зазначили, що загородження на українській території зроблено з бетонних плит, а конструкція не є суцільною – у деяких місцях "немає по 2-3 плити". Уздовж залізобетонного паркану встановлено наглядові пости.

Ще в Прикордонному комітеті зауважили, що нібито українські військові, які перебувають на оглядових вежах, навмисно створюють напружену обстановку, "цілячись зі зброї в людей", які перебувають на території Білорусії.

11 листопада в Офісі президента України повідомили, що країна відгороджується від Білорусі залізобетонним парканом. Його споруджують на Волині, а також у Рівненській та Житомирській областях. Будівельні роботи - у самому розпалі. Споруджено вже три кілометри фортифікацій. Також облаштовують державний кордон в регіонах, які межують з російською територією.

В ОП розповіли, що це не весь перелік дій для убезпечення від можливого наступу російських військ з півночі, однак зараз не можуть оприлюднити інших деталей.

Як повідомлялося, Білорусь та Росія продовжили військові навчання своїх військ щонайменше до 14 листопада.