RU  UA

З чим пов'язані "чистки" офіцерів в армії Росії: генерал озвучив відповідь

На тлі війни з Україною в Росії відбуваються так звані "чистки офіцерів": серед них знаходять "цапів-відбувайлів", на яких вішають провину за провали.

Про те, хто потрапив під жорна репресій, в ефірі Апостроф TV розповів екс-голова Служби зовнішньої розвідки генерал армії України Микола Маломуж.

За його словами, насамперед це пов'язано з тим, що Росія програє у війні і потрібно шукати тих, хто в цьому винен.

Читайте також: Щоб інші боялися: як у Росії показово заарештовують "відмовників", відео.

Оскільки Володимир Путін себе винним не визнає, йому потрібно показати винуватців, які безпосередньо не виконують функції забезпечення армії боєприпасами, пальним, одягом, харчуванням та іншим. Їх шукають серед командування, яке вже багаторазово змінювали на різних рівнях.

Маломуж додав, що за даними української розвідки та оперативних перехоплень, навіть елітна морська піхота РФ не має ні боєприпасів, ні озброєння, ні пального, ні зимової форми. Мобілізованим тим паче нічого не дають - тільки іржаві автомати та напіввійськовий одяг.

Все це вказує на те, що всередині російської армії існує величезна корупція: Путін про неї знав, але винуватця все одно треба шукати серед офіцерського складу.

агато військових пишуть Путіну, вже є колективні звернення бригад, цілих полків про те, що йде розкрадання, що в них немає ніякого забезпечення. Писав і комітет солдатських матерів про ці втрати. І Путін знову находить винних на низовому рівні бригад, батальйонів, округів і там, відповідно, йдуть розбірки", - заявив Маломуж.

Саме тому в армії Росії низький моральний дух, адже там крадуть під егідою командування.

"Військовий господарник не може діяти без наказу командування. Завжди командир контролює ситуація та отримує свою частину. І це вказує на той провал, який є в російській армії", - резюмував колишній голова СЗР України.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Російські офіцери починають розуміти, що не варто вмирати за Путіна – генерал.