RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Виглядає дуже підозріло: які є версії смерті глави МЗС Білорусі

Голова Міністерства закордонних справ Білорусі Володимир Макей міг бути ліквідований спецслужбами Росії.

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав кілька версій смерті топ-соратника Олександра Лукашенка.

Радник голови МВС України Антон Геращенко не відкидає, що Володимира Макея могли отруїти російські спецслужби. За його словами, топ-дипломата розглядали як ймовірного наступника Олександра Лукашенка.

Читайте також: Загроза атаки на Україну з Білорусі: наскільки реальним є сухопутний сценарій і який план у Кремля

"Ходять чутки, що його могли отруїти. Макей був одним із небагатьох, хто не перебував під впливом Росії. Не виключено, що це може бути натяком для Лукашенка", - додав Геращенко у своєму мікроблозі Twitter.

Колишній білоруський дипломат Павло Латушко також дотримується думки, що Макея було отруєно спецслужбами РФ. За його словами, глава МЗС Білорусі володів ексклюзивною інформацією про Лукашенка та його могли усунути напередодні поїздки на саміт ОБСЄ до Польщі.

Російський правозахисник Марк Фейгін у коментарі "24 каналу" заявив, що смерть Володимира Макея вигідна Росії. Дипломат був комунікатором між авторитарним Мінськом та Євросоюзом, і намагався домовитися з Брюсселем про якісь особливі умови для Олександра Лукашенка.

Фейгін також здивувався смерті глави МЗС Білорусі, оскільки напередодні у ЗМІ ходила інформація щодо можливого усунення саме білоруського президента російськими спецслужбами.

"Ймовірно, він був певним комунікатором, який справді випрошував цікавий сценарій для Лукашенка під умови Заходу щодо не участі в операції з Півночі щодо України. Чи могло таке бути? Я цього не виключаю. Чи означає, що Москва була зацікавлена в усуненні такого довіреної особи Лукашенка, щоб він просто зник? Знаєте, ми всяке бачили, нічому не здивуємося", - продовжив Фейгін, коментуючи смерть Макея.

Правозахисник сумнівається, що у ЗМІ потрапить інформація за підсумками розтину тіла глави МЗС Білорусі. Усунення Макея, за словами Фейгіна, може бути певним натяком для Лукашенка, який не бажає задіяти свою армію для ведення війни проти України.

Раніше ми розповідали, що смерть Володимира Макея є тривожним сигналом для України.