RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Росія вже використовує нові ракети: в Україні вказали на цікавий момент

Попри те, що у Росії ще є достатній запас зброї в цілому, за даними української розвідки деякі ракети вони вже почали використовував із "недоторканого" запасу, що свідчить про неготовність ворога до такої довгої війни.

Про це в ефірі Апостроф TVрозповів Віктор Ягун, військовий і громадський діяч, генерал-майор Служби безпеки України, колишній заступник голови СБ України (з березня 2014 по червень 2015 року).

Читайте також: Вуличні бої у Мар'їнці та удари по тилах окупантів: карти бойових дій в Україні

"Запаси ракет в них ще є. Вони розраховували на ракетну активність в цій війні. Зрозуміло, що вони повинно бути готовими до їх виробництва. Що стосується санкцій, то Іран під санкціями 40 років і це йому не завадило створити свою програму БІЛА, балістичних ракет. Обходити санкції сірими маршрутами завжди можна. Інша справа, що росіяни настільки інтенсивно використовують свої запаси, що ракети можуть в якийсь момент закінчитись", - пояснив експерт.

За словами Ягуна, готуючись до війни чи оборони країна завжди намагається залишати певну кількість зброї "чорний день" – використовуються старі ракети аби поповнювати запаси новими. При цьому Росія уже почала використовувати деякі ракети із недоторканого запасу.

"А коли ми бачимо, що випускаються ракети, які були виготовлені в цьому році, це говорить про багато що. По-перше, що запаси закінчуються, по-друге, що ракети беруться прямо з виробництва. Таке враження, що вони живуть в останній момент", - резюмував генерал-майор.

Раніше ми писали, скільки військ треба Росії для відчутного удару з Білорусі.