RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Росії "засекретили" інформацію про продовження терміну служби в армії

Російський військовий комісар, підполковник Михайло Фотін заявив, що з весни 2023 року срочники служитимуть півтора роки, а за осіннім призовом до армії РФ, куди будуть призивати іноземних громадян, - два роки. Але його відеозвернення з цією інформацією незабаром видалили.

Про це повідомляє Telegram-канал Baza, опублікувавши віддалене відео з Фотіним.

"Громадяни, призвані навесні, служитимуть півтора роки, а призвані восени 2023 року будуть служити вже два роки", - розповів військовий комісар по Дмитрову, Талдому та Дубні.

Він вважає це "логічним", оскільки " північні сусіди вступають до НАТО" і нібито необхідно буде "створювати нові з'єднання та комплектувати їх, у тому числі, військовослужбовцями за призовом".

Також Михайло Фотін зазначив, що на даний момент часткову мобілізацію не завершено, а лише призупинено.

Дане відео незабаром видалили, як і статтю місцевого видання "Вечерний Дмитров", яке розмістило пряму промову військового комісара на своєму сайті.

Нагадаємо, полковник запасу ЗСУ, військовий льотчик-інструктор, військовий радник губернатора Донецької області 2014 року Роман Світан розповів, що мобілізовані росіяни не готові воювати в Україні ні морально, ні фізично. Вони готуються здаватися в полон.