RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Ризик дуже великий: чи Росія вторгатиметься до Молдови в 2023 році

Ризики вторгнення Росії у Молдову зберігаються та можуть бути втілені у 2023 році. Все залежатиме від подальшого перебігу бойових дій в Україні.

Про це TVR Moldova розповів очільник Служби інформації та безпеки Молдови Александру Мустяце.

Читайте також: Вигнати Росію з Придністров'я: експерт вказав на сприятливу ситуацію для Молдови

Він зазначив, що питання не в тому, чи здійснить Росія новий наступ у напрямку території Молдови, а в тому, коли це станеться - на початку року чи наприкінці весни.

"Судячи з наявної у нас інформації, Росія може піти далі, щоб створити коридор із Придністровським регіоном, який є територією Молдови. Тоді з ясністю можна буде сказати, що так, вони мають намір дійти сюди, з'єднатися. Що настане за цим, їхні наміри щодо Кишинева, ми можемо обговорювати, але це реальний і дуже високий ризик", - наголосив керівник спецслужби.

За його словами, у Придністров'ї є найбільший у Європі склад боєприпасів, який охороняють росіяни, і можливе вторгнення може бути пов’язане з використанням боєприпасів у протистоянні.

Згодом у Службі безпеки та інформації Молдови опублікували уточнення.

"Директор СІБ зазначив, що мета Російської Федерації щодо створення сухопутного коридору до Придністровського регіону залишається актуальною і сьогодні, а новий наступ Російської Федерації в цьому напрямку може відбутися вже у 2023 році. Імплементація також залежить від розвитку подій у війні в Україні", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, Росія створює енергетичний колапс в Молдові, щоб створити загальне обурення серед населення та посилити протести для захоплення влади силовим шляхом.