RU  UA

Візити Путіна до Білорусі, а Шойгу на Донбас – це пропаганда для ідіотів: розвідник розкрив деталі

У п'ятницю, 16 грудня, у день чергового масованого обстрілу української інфраструктури росіянами Володимир Путін ухвалив рішення летіти до Мінська 19 грудня на переговори з Лукашенком – російський диктатор усіма силами намагається втягнути Білорусь у війну з Україною, проте Лукашенку це не вигідно, і він буде всіляко цьому перешкоджати.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Сергій Жирнов, екс-розвідник, колишній співробітник КДБ СРСР.

Він наголосив, що, хоч Лукашенко і вдає із себе союзника Путіна, проте насправді він "хитрий директор колгоспу, який 20 років "розводить" Росію та президента РФ".

"Путін хоче втягнути його у відкриту війну, щоб білоруси також воювали з Україною. Тільки заради цього він їде до Мінська, але Лукашенко крутитиметься до останнього, розуміючи, що не варто видавати білорусам зброю", - прокоментував він.

Читайте також: Навіщо Росія хоче остаточно втягнути Білорусь у війну проти України: названо головну мету Путіна

За словами Жирнова, Путін, оголосивши мобілізацію, і масово ставлячи росіян під дуло рушниці, сам собі зробив ведмежу послугу, яка ще вилізе йому боком. Навіть поставивши в дію 25 млн осіб, він не зможе їх забезпечити озброєнням, адже в РФ немає ні професійної армії, ні військової економіки, про яку російська влада багато і голосно розповідала.

Лукашенку візит Путіна не потрібен і не вигідний – не виключено, що він всіляко уникатиме цього, навіть під вигадкою грипу. Але Путіну дуже хочеться втягнути армію РБ, що він приїде, наплювавши на грип.

Також, колишній співробітник КДБ СРСР прокоментував візит Шойгу на Донбас, де він шукав людей похилого віку, які сумують за СРСР і "величі".

"Вони програють інформаційну війну у мотлох. Президент Зеленський їздив до Херсона та Лимана після їх деокупації, він постійно спілкується безпосередньо з військовими, а Путін постійно сидить у бункері і рідко з нього вилазить. Чим довше Путін, Шойгу та Герасимов продовжуватимуть ці пропагандистські та , тим у політичному плані вигідніше Україні", - резюмував експерт, додавши, що єдиним виходом росіян із тупикової ситуації, що склалася, є якнайшвидше повісити всі злочини на Путіна і видати його для суду в Гаазі.

Раніше ми писали, як Путін стискає зашморг навколо ший білорусів.