RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

У Росії помер голова компанії з виробництва носіїв для "Калібрів"

У суботу, 24 грудня, у Росії раптово помер 66-річний Олександр Бузаков, який десять років тому очолив одне із найстаріших суднобудівних підприємств країни-окупанта. Він тривалий період керував будівництвом підводних човнів, з яких завдавали ударів по Україні.

Інформація про це з'явилася на Reuters, яке посилається на прес-службу Об'єднаної суднобудівної корпорації (ГЗК).

Читайте також: Тривожний сигнал: журналіст висловився про смерть глави МЗС Білорусі

"Життя Олександра Сергійовича Бузакова обірвалося передчасно, трагічно", - йдеться у повідомленні. Водночас причини смерті росіянина не уточнюються.

Зазначимо, що за час керівництва Бузакова "Адміралтейські верфі" спеціалізувалися на будівництві вдосконалених дизельних підводних човнів, які запускають крилаті ракети "Калібр". Цей плавальний засіб використали під час ударів по українських містах.

23 грудня у прес-службі суднобудівної компанії заявили про спуск на воду підводного човна "Великі Луки". Земляк Путіна там також був.

1980 року Бузаков закінчив Ленінградський кораблебудівний інститут за спеціальністю "суднові силові установки", працював технологом на "Адміралтейських верфях", а вже 2012 року став генеральним директором підприємства.

Нагадаємо, 16 грудня окупаційно-терористичне військо РФ запустило територією України понад 60 ракет, що летіли за різними напрямками. У тому числі, ворог запустив ракети з Чорного моря – "Калібри".