RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Росія вивела в Чорне море 11 кораблів: у ЗСУ оцінили ризики нового обстрілу

Росія вчергове вивела у Чорне море кораблі із крилатими ракетами "Калібр". Це може свідчити про намагання ворога психологічно тиснути на українців, а також це може бути підготовкою окупантів до нового удару по території України.

Про це розповіла начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в етері національного телемарафону "UAРазом".

Читайте також: Як швидко в Росії зменшується кількість ракет та артилерії: експерт озвучив цифри

За даними ВМС ЗСУ, на даний момент у Чорному морі перебувають 11 кораблів зі складу угруповання російського Чорноморського флоту. Серед них є три ракетоносія - це два надводних кораблі та один підводний човен. Загальний залп може сягати 20 ракет типу "Калібр".

"Це, в принципі, може говорити про те, що готує ворог саме ті випробування, про які згадував наш верховний головнокомандувач. А також, може говорити про те, що вони намагаються просто тероризувати, продовжувати психологічний тиск на населення України", - пояснила Гуменюк.

За її словами, Росія тривалий час не виводила ракетоносії у Чорне море. Таке рішення може бути пов'язано зі штормовим попередженням. Тому кораблі могли укриватись у пунктах базування, а коли море перестало штормити - знову вийшли на чергування.

"Але, також, зважаючи на вороже тяжіння до скреп і дат, до того, щоб завдати максимально потужного психологічного тиску, вони можуть застосувати саме масований або поодинокі ракетні удари по важливих об’єктах напередодні свят", - зауважила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України.

Вона уточнила, що у будь-якому випадку, сигнали повітряної тривоги є обов’язковим для виконання.

Нагадаємо, 16 грудня окупаційно-терористичне військо РФ запустило по території України понад 60 ракет, які летіли з різних напрямків. У тому числі, ворог запустив ракети з Чорного моря - "Калібри".