RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

"Бавовна" на аеродромі "Енгельс": з'явилися нові деталі та відео

У ніч проти понеділка 26 грудня на військовому аеродромі в Енгельсі Саратовській області прогриміли вибухи – могли знищити склади ворожої техніки, або провокаційні запуски з боку Росії.

Про це повідомляють місцеві телеграми-канали.

За словами автора повідомлення, подивившись карту, можна побачити, що відстань від місця зйомки до місця вибуху близько 4-4.5 кілометрів або ж 6 км за іншою версією. При цьому сам вибух був досить сильний.

Читайте також: У Росії заявили про атаку на аеродром у Курську: фото і відео потужної пожежі

"З досвіду прильотів у себе в Одесі на відстані від 500 метрів до 5 кілометрів можу сказати те, що кількість вибухівки в тому, що прилетіло не менше, ніж у російських крилатих ракетах (а її там завжди дуже багато, для того вони й створювалися)", – написав він.

Крім того, не виключається варіант, що прилетіти могло саме за місцем скупчення вибухівки або зброї, яка там зберігалася (по самим літакам в тому числі).

У Міноборони РФ прокоментували те, що сталося, заявивши, що сили російської ППО збили український дрон на невеликій висоті при підльоті до військового об'єкта, повідомляють РИА Новости.

"Внаслідок падіння його уламків троє російських військових, які перебували на аеродромі, отримали смертельні поранення. Авіатехніка пошкоджень не отримала", - наголосили в міністерстві.

Нагадаємо, після вибуху на аеродромі спалахнула пожежа, що охопила площу 120 квадратних метрів. За попередньою інформацією, загинули троє людей, ще четверо - госпіталізовані.

Очевидці свідчать, що на місце вибуху виїхали карети швидкої допомоги та підрозділи МНС Росії, проте офіційно міська влада не підтвердила факт вибухів в Енгельсі.

Раніше ми писали, що росіян у Воронежі, який знаходиться приблизно за 800 км від кордону з Україною, поступово привчають, що "хлопок" неминучий і невідворотний.