RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Більше пекла! Путін наказав садити на 5 років за осквернення георгіївської стрічки

Голова Кремля Володимир Путін, якому в Україні присвятили кумедну антистрес-гру, підписав закон про відповідальність за осквернення "георгіївської стрічки" як символу "військової слави", який трохи більше тижня тому ухвалила Держдума РФ.

Документ було опубліковано на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Зазначається, що за "публічне осквернення" георгіївської стрічки порушнику-одинаку загрожуватиме штраф до 3 мільйонів рублів, тобто 1,54 млн грн або до 3 років колонії.

Читайте також: Як Бен Ладена: названі умови, за яких США можуть фізично знищити Путіна

Якщо ж цей "злочин" буде скоєно групою людей за попередньою змовою або з використанням ЗМІ або інтернету, за це загрожуватиме штраф до п'яти мільйонів рублів, тобто приблизно 2,56 млн грн або ж кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі до п'яти років.

У документі наголошується, що будь-яка діяльність із використанням символіки георгіївської стрічки з метою, не пов'язаною з історичною пам'яттю, буде припинятися. У той же час влада зможе використати дані стрічки "під час проведення широкого кола заходів".

Варто зазначити, що георгіївську стрічку заборонили в Україні у 2017 році, і за її використання передбачено штрафи від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Нагадаємо, що на Путіна подали до суду за те, що він назвав "СВО" війною.