RU  UA

Росія взяла паузу з використанням "шахедів": експерт озвучив дві ймовірні причини

Після численних російських масованих атак на Україну іранськими безпілотниками Shahed-136, остання з яких була 2 січня на Київщині, окупанти, ймовірно, візьмуть паузу – є дві причини такого розвитку подій.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір".

Читайте також: У Кремля є плани зіпсувати Різдво: таролог розповіла, чого чекати на свято

За його словами, швидше за все іранські дрони у рашистів закінчилися, і вони очікують на нову партію з Ірану. Але також можливо, що ворожі війська готують чергове "вітання" для українців зі святами.

"У такому разі слід очікувати удару дронами та ракетами на 7 січня. Враховуючи, що ми маємо справу з садистами та злочинцями, вони можуть вибрати для удару саме таку дату", - заявив він.

Він також додав, що причиною паузи може бути погана погода, адже у "шахедів" проблеми з паливною системою, яка може давати збої через незадовільні погодні умови.

Аналітик також прокоментував заяву американських журналістів про те, що Україні, нібито, дорого збивати "шахеди", наводячи приклад атаки на вежі-близнюки.

"Не варто забувати, що Бен Ладену терористичні акти 11 вересня 2001 року обійшлися суттєво дешевше, ніж наступні витрати США на ліквідацію його терористичного угруповання і самого ватажка. У цьому сенсі дії РФ як країни-терориста будуть "дешевшими", ніж дії ЗСУ у відповідь, тому що у нас все вимірюється життям людей", - резюмував він.

Раніше ми писали, що відповіли у Зеленського на заклик патріарха Кирила про різдвяне перемир'я.