RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Аналогів немає: у Росії осоромилися з "унікальним" безпілотником з AliExpress

В Україні відбувся перший успішний запуск "українського шахеда", а губернатор Приморського краю РФ Олег Кожем'яко прозвітував про початок випробувальних польотів нового "військового" безпілотника, нібито створеного далекосхідними інженерами, проте подібний апарат можна знайти в популярному китайському інтернет-магазині AliExpress.

Про це повідомляють російські телеграм-канали.

"Приморські інженери створили БПЛА літакового типу з вертикальним злетом. Такий принцип значно розширює можливості апарату", - заявив чиновник і вже похвалився "унікальною" розробкою представнику Путіна в Далекосхідному федеральному окрузі.

Читайте також: "Аналогів немає": ЗСУ збили безпілотник ворога з незвичайною "начинкою", фото

Як стверджується, вже навіть випущено 45 пристроїв і заплановано зробити ще від 60 до 100 штук.

Однак приморські безпілотники дуже схожі на дрони китайського виробництва компанії Cuav, що коштують приблизно 12 тисяч доларів.

У коробки, через яку керують БПЛА, теж є двійник на "аліку" - пульт під назвою Skydroid H16 / Pro 2.4GHz 16CH FHSS 20KM 1080P R16 Receiver MIPI Camera, який коштує близько $3 тисяч.

Нагадаємо, що російські окупанти у повномасштабній війні проти України використали морські надводні дрони, що загрожують цивільному судноплавству в Чорному морі.