RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Росія використовувала в Затоці морський надводний дрон: відео та всі подробиці

Російські окупанти в повномасштабній війні проти України використали морські надводні дрони, які загрожують цивільному судноплавству в Чорному морі.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у розмові з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі.

"Поділився занепокоєнням у звʼязку з використанням росією морських надводних дронів, що створює загрозу цивільному судноплавству в Чорному морі", - написав він.

Читайте також: Чи буде новий наступ на Київ та Одесу: у Зеленського озвучили прогноз

Використання країною-агресоркою Росією морських надводних дронів раніше не фіксувалося, однак увечері 10 лютого низка телеграм-каналів, що висвітлюють повномасштабну війну з проросійської позиції, опублікували відео, де, за їхніми словами, дрон уразив опору мосту під Одесою - у Затоці.

Як виявивило видання The Insider, геолокація відео підтверджує, що воно зняти в Затоці, де розташований міст, який зв'язує південь Одещини з рештою територій України. Раніше по ньому російські окупанти завдавали ракетних ударів.

Водночас Залужний не уточнив, чи мав на увазі саме удар по мосту в Затоці, чи були й інші випадки застосування окупантами морських надводних дронів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чи може Україна отримати військові кораблі від Заходу для послаблення контролю Росії в Чорному морі.