RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Мінську підняли прапор України на знак солідарності з українським народом: фото

На знак підтримки українців, які вже рік відстоюють свою свободу та незалежність у повномасштабній війні проти Росії, у столиці Білорусі підняли державний прапор України.

Про це повідомляє моніторинговий канал Мотолько Помоги.

Прапор України було піднято на даху однієї з багатоповерхівок Мінська.

Читайте також: День довжиною в рік: спогади українців про події 24 лютого

"Білоруси підняли прапор України на знак солідарності з українським народом у Мінську. Живе Білорусь! Слава Україні!", - йдеться у повідомленні.

У той же час законно обраний президент Білорусі Світлана Тихановська закликала білорусів за кордоном вийти сьогодні на антивоєнні мітинги на знак солідарності з народом України.

За її словами, у самій Білорусі, де за жовто-блакитні стрічки заарештовують, а за пісні гурту "Океан Ельзи" переслідують, не можна виходити з державними прапорами України та Білорусії, проте це можна зробити за кордоном.

Наразі білоруси всередині країни та за кордоном розгорнули справжній антивоєнний рух: залізничні партизани, збирання та передача інформації про пересування ворожої військової техніки, інформаційна робота, перерахувала лідер опозиції, зазначивши, що абсолютна більшість білорусів взяли бік України.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що показав перший рік великої війни з Росією.