RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Чим ударили по аеродрому Мачулищі: партизани розкрили секрет

Літак ДРЛО А-50У, який належить ВКС РФ, був атакований на аеродромі в Мачулищах двома дронами.

Про це інформує спільнота "Беларускі Гаюн".

Відомо, що диверсію на літак ДРЛО А-50 здійснили представники білоруського підпілля. Партизани після успішної атаки залишили територію країни.

Читайте також: Нікуди не полетить: на аеродромі під Мінськом підірвано літак ДРЛО А-50

Після диверсії на території військового аеродрому у Мачулищах правоохоронці виявили сумку з пультами керування дронами, яку залишили представники підпілля.

Керівник білоруської опозиційної ініціативи BYPOL Олександр Азаров підтвердив, що організатори диверсії успішно виїхали з Білорусі та їх життю нічого не загрожує.

"Це були дрони. Учасники операції – білоруси, учасники плану "Перамога", вони зараз уже у безпеці за межами країни. Усі виїхали, хай зараз шукають вітер у полі", - продовжив Азаров.

Опозиціонер також висловив сумнів щодо того, що Олександр Лукашенко може використати цю атаку як привід для вторгнення ЗС РБ в Україну. За його словами, офіційний Мінськ не має в своєму розпорядженні достатньої кількості військ для проведення сухопутної операції.

У ході диверсії було пошкоджено літак ДРЛО А-50У ВКС РФ із реєстраційним номером RF-50608. Борт прибув до Білорусі 3 січня 2023 року та за вказаний період здійснив 12 вильотів. До цього, попереднього разу, літак ДРЛО А-50У прилітав до Білорусі у перший день повномасштабного вторгнення ЗС РФ в Україну.

У розпорядженні Повітряно-космічних сил Росії знаходиться лише 9 таких бортів. Один літак розрахований на екіпаж із 19 осіб, а його вартість становить $330 млн.

Раніше ми розповідали, що в Білорусі пролунав потужний вибух.