RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Пітері через "НЛО" закрили аеропорт і підняли в небо винищувачі: всі подробиці

Над Ленінградською областю помітили невідомий летючий об'єкт - у небі над Пітером запроваджено план "Килим", повітряні судна кружляють над містом і навіть у радіусі 200 км не заходять на посадку.

Про це повідомляє Readovka.

У Росії вважають, що це може бути імітатор БПЛА НАТО.

"Якщо йдеться не про порушника нашого повітряного простору, то можна припустити й екзотичну версію. Наприклад, це може виявитися імітатор БПЛА, "спроектований" силами РЕБ однієї з країн НАТО. Теоретично подібний "фокус" може провернути американський БПЛА RQ-4, нещодавно придбаний Польщею", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Безпілотники влаштували "бавовну" на чорноморському курорті в РФ: фото та відео пожежі

Варто зазначити, що план "Килим" застосовують у разі незаконного перетину державного кордону РФ, застосування зброї та бойової техніки Збройних Сил РФ з повітряного судна-порушника, а також при появі в повітряному просторі невідомих летючих об'єктів. У разі такої ситуації усі цивільні повітряні судна мають негайно покинути район чи здійснити екстрену посадку. Сигнал подається силами ППО і далі передається до всіх диспетчерських центрів.

Також канали РФ наголосили, що для подачі такого сигналу має бути дуже вагома причина.

Пізніше, згідно з веб-сервісом Flightradar, стало відомо, що спецборт ІЛ-96, що прямував до Омська з Внуково-2, розвернувся і повертається до Москви, що свідчить про закриття аеропорту "Пулково".

Судячи з сервісу Flightradar24, над містом та областю немає літаків. Тим часом згідно з онлайн-табло "Пулково", реєстрація пасажирів на рейси, що вилітають, триває, у деяких статус "посадка закінчена".

Водночас у Telegram-каналах роспропаганди зазначається, що інцидент із закриттям "Пулково" слід розглядати не як хайп, а як підготовку до весняного наступу ЗСУ.

"Метою подібних ударів буде дестабілізація наших тилів та розгін масової паніки серед росіян", - підкреслив роспропагандист, додавши, що "стратеги Києва спостерігають за реакцією нашої влади, можливостями ППО та кібер-військ".

Раніше ми писали, що загроза ракетних атак по всій Україні зберігається – росіяни працюють над коригуванням тактики, вишукуючи "лазівки", щоб оминути системи ППО України.