RU  UA

Росіяни вишукують "лазівки": у ЗСУ оцінили загрозу нових ракетних ударів

Загроза ракетних атак по всій Україні зберігається – росіяни працюють над коригуванням тактики, вишукуючи "лазівки", щоб обійти системи ППО України.

Про це в ефірі Апостроф TV Наталія Гуменюк, речник Оперативного командування "Південь".

Вона підкреслила, що зазвичай після атаки дронами йшла масована ракетна атака, але зараз росіяни поводяться дещо інакше, при цьому загроза удару зберігається.

Читайте також: Скільки у Росії залишилося ракет і що загрожує Україні після перемоги: Буданов дав відповіді

"Ракет і "шахедів" у них залишилося небагато, але окупанти ще мають ресурси, хоча діють інакше, ніж раніше. Наприклад, вони можуть запустити 2-4 дрони, щоб перевірити, як спрацює наше ППО і заразом визначити нові цілі для наступних ударів", – пояснила Наталія Гуменюк.

За словами спікера Оперативного командування "Південь", росіяни збільшили своє угруповання в морі, порівняно з минулою добою, вдвічі. Станом на ранок 28 лютого в Чорному морі перебуває 13 кораблів, з яких два підводні ракетоносії по вісім "Калібрів" у кожному.

"З огляду на те, що запуск із підводного корабля нашим ППО відстежити важче, дії росіян можуть вказувати на підготовку до наступних ударів. Не обов'язково, що удар буде масованим, росіяни можуть піти й на точкові атаки", - резюмувала Гуменюк.

Раніше ми писали, що готує Росія у 2023 році та які ставить цілі у війні.