RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Однак запаси ворога не нескінченні: навіщо РФ почала використовувати фальш-цілі під час обстрілів України

Останнім часом під час ракетних обстрілів України росіяни починають все частіше використовувати так звані фальш-цілі – ця тактика спрямована на виснаження та заплутування сил української ППО, щоб більше справжніх ракет долетіло до мети.

Про це повідомляє "Апостроф".

Варто зазначити, що під фальш-ціллю мається на увазі ракета без бойової частини. Також такими цілями є результат роботи РЕБ — пристроїв радіоелектронної боротьби, наземного базування або вбудованих у літаки, що створюють електромагнітні імпульси, що імітують цілі в повітрі.

Читайте також: Росія хоче зірвати мобілізацію в Україні: у Міноборони озвучили цілі окупантів

Зокрема, згідно з даними моніторингової групи Monitor під час вечірньої атаки на Україну в середу, 1 березня, було використано, як мінімум, одну фальш-ціль.

Її використовують насамперед для додаткового тиску на сили протиповітряної оборони, а також виснаження ППО, щоб таким чином обстріляти якнайбільше цілей в Україні. Крім того, росіяни використовують також повітряні кулі, запускають по кілька безпілотників у різних напрямках.

Також це може вказувати на виснаження запасів ворога, адже раніше окупанти випускали десятки та сотні ракет по Україні мало не щодня. Використання фальш-цілей свідчить і про зміну тактики окупантів з метою збереження якомога більшої кількості власних ресурсів.

Раніше ми публікували Зведення Генштабу на ранок 2 березня.