RU  UA  EN

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

Всі новини

Росія хоче зірвати мобілізацію в Україні: у Міноборони озвучили цілі окупантів

Росія прагне зірвати мобілізацію в Україні, запускаючи кампанії з її дискредитації та вкидаючи всілякі дискусії на цю тему.

Про це розповіла заступник міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

"Вони зацікавлені в тому, щоб в Україні мобілізація не відбулася. Вони б'ють по людському ресурсу. Ви бачите, що є кампанії з дискредитації, багато вкидається дискусій на цю тему", - констатувала вона.

Читайте також: Зупинимо окупанта там, поки він не вдерся до нас: чому українцям не варто уникати мобілізації

Водночас заступник міністра наголосила, що порушення прав українців у ході мобілізації є неприпустимим. Маляр визнала, що під час проведення мобілізації є певні проблеми, оскільки це – велике навантаження на територіальні центри комплектування. Однак Росія прагне використовувати ці випадки для зриву мобілізації, оскільки без неї перемога України неможлива.

"Частина кампаній спрямована на те, щоб вона не відбулася. Мобілізація - це запорука перемоги", - резюмувала вона.

Раніше "Апостроф" розповідав, скільки часу дають на проходження медичної комісії під час мобілізації.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.