RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Беруть навіть "психів": нові подробиці вербування росіян у ПВК "Вагнер"

На службу у ПВК "Вагнер" можуть взяти навіть людей із психічними розладами, адже там ніхто не вимагає навіть довідки від психіатра й нарколога.

Про це повідомили журналісти The Moscow Times.

Одна з груп "Вагнера" у соцмережах опублікувала оголошення, що тепер для вступу на службу до ПВК не потрібно надавати ні довідки від психіатра й нарколога, ні флюорограму.

Читайте також: Концентрат гидоти: український художник показав справжнє лице "вагнерівців"

Цю інформацію виданню підтвердили рекрутери ПВК "Вагнер": вони готові брати на службу людей, які були на лікуванні в психоневрологічному диспансері.

Кореспондент The Moscow Times зателефонував на гарячу лінію ПВК під виглядом добровольця й уточнив, що лікувався в психоневрологічному диспансері від нервового зриву. Йому надіслали інструкцію з вимогами до майбутніх "вагнерівців" і сказали оцінити себе за нею самостійно.

"З інструкцією ознайомся, якщо все нормально, чекаємо на тебе", – додав рекрутер ПВК.

В інструкції хоч і написано, що до ПВК не беруть тих, хто "хворіє важкі захворювання, що перешкоджають виконанню завдань, страждає від наркоманії, а також перехворіли на гепатит В, С", проте жодних довідок там не вимагають, а після прибутя до "Вагнера" навіть не проводять медичне обстеження - тільки беруть експрес-аналіз крові та аналіз сечі на наркотики.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Росії продовжує розростатися цвинтар найманців ПВК "Вагнера".