RU  UA

Окупанти Криму чекають на наступи ЗСУ: яка зараз ситуація на півострові

У Криму російські окупанти будують додаткові оборонні споруди, які раніше будували на адміністративному кордоні з Херсонською областю і на сході півострова – ймовірно, вони готуються до наступу ЗСУ.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Денис Чистіков, заступник Постійного представника президента України у Криму.

За його словами, такі нові споруди з'явилися на сході республіки у Феодосії та Керчі.

Читайте також: У Криму вже готуються: українська розвідка показала цікаві документи

"Окупаційне командування розуміє, що Крим доведеться все одно залишати, але вони такими діями намагаються просто просування наступ ЗСУ", - підкреслив він.

Водночас попри те, що в Україні триває дискусія щодо перспектив отримання ЗСУ далекобійних озброєнь, у Криму регулярно відбувається "бавовна".

"Українська армія вже "дістає" окупантів, а місцева "влада" вже не знає, як це коментувати й пояснювати. Ми бачимо, що з п'яти випадків "бавовни" вони коментують лише один. Вони бояться, що в Криму на такому тлі буде паніка" ", - пояснив Чистіков.

Він також додав, що до Криму на великі підприємства прибувають фахівці з РФ, які оцінюють, що саме у разі наступу ЗСУ вивозитиметься, які документи та матеріали. При цьому плани з "евакуації" розроблялися окупантами ще минулого року, але тоді вони стосувалися "чиновників" та "поліцейських" (разом із сім'ями), які проживають на півночі Криму. Зараз це відбувається по всьому півострову. Виділено спеціальний транспорт для "евакуації", але зараз він використовується для вивезення з посібників та колаборантів з території Херсонської області.

Раніше ми писали, як можна звільнити Крим та що треба зробити.