RU  UA

Як можна звільнити Крим і що потрібно зробити: член Межлісу озвучив відповідь

Якщо ВСУ вдасться здійснити контрнаступ на Запорізькому напрямку, і закрити сухопутний коридор у Крим, тоді півострів перетвориться на природний "котел" і його можна буде звільнити швидше і навіть безкровно.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв.

За його словами, зараз росіяни окопуються на півночі Криму та у тимчасово окупованому Генічеському районі Херсонської області.

Читайте також: Крим повернеться в Україну швидше, ніж багато хто думає - Рефат Чубаров

Також є інформація, що у Північно-Кримському каналі знизили рівень води. Якщо раніше взимку це робили постійно, але зараз рівень став надто низьким. "Можливо, вони хочуть використовувати русло каналу як захист", - припускає Ескендер Барієв.

Крім того, закрито міст між селами Джанкою та Переможне, бо в останньому розташований аеродром і окупанти не хочуть, щоб цивільні туди приїжджали та передавали інформацію ЗСУ.

Також є інформація, що окупанти активно використовують дорогу з Керчі до Джанкою на сході Криму, але вони змінили свій курс та почали перевозити військову техніку до селища Азовське.

Росіяни також активно використовують адмінкордон між Кримом та Генічеськом на Арабатській стрілці, будують там дорогу для того, щоб максимально швидко перекидати військову техніку.

Докладніше: "Крим буде великим "котлом" для росіян - Ескендер Барієв"