RU  UA

Зрадити Лукашенка може кожен: соратник Тихановської про смертну кару для еліти Білорусі

На цьому тижні сам проголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон, яким запроваджується смертна кара для чиновників та силовиків за "державну зраду".

Про те, чому диктатор пішов на такий крок, в ефірі Апостроф TV розповів білоруський громадсько-політичний діяч радник Світлани Тихановської Франак Вячорка.

За його словами, Лукашенко розуміє, що його може зрадити будь-хто: отже, він намагається залякати своє оточення.

Читайте також: Чому Україна продовжує дипвідносини з Білоруссю: секретар РНБО назвав причину

Особливо це стосується тих силовиків та чиновників, які не підтримують диктатора. Саме тому він обмежив коло людей, які з ним комунікують.

я смертна кара повинна, можливо, стримати інших людей, які приєднаються до опозиції. Нагадаю, що в 2020 році сотні чиновників пішли зі служби, приєдналися до демократичних сил, підтримали протести, в тому числі Павло Латушко міністр культури, який став правою рукою Світлани Тихановської. А зараз Лукашенко так пробує залякати, коли, наприклад, хтось не послухається і вирішить підтримати партизанів. Щоб цього не робили – лякають розстрілом", — каже Вячорка.

При цьому Лукашенко державною зрадою може вважати все, що завгодно.

"Пост в Інстаграмі, звільнення з військової служби під час війни, якщо родичі десь там підтримали революцію, це також державна зрада, бо кожний відповідає за кожного", - резюмував Вячорка.

Раніше ми повідомляли, що мінський міський суд заочно засудив екс-кандидата в президенти Білорусі Світлану Тихановську до 15 років колонії загального режиму у справі про створення Координаційної ради білоруської опозиції.