RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Лукашенко заявив, що "готовий воювати разом із росіянами" і назвав єдину умову

Олександр Лукашенко готовий підтримати збройну агресію Росії проти України лише в одному випадку – якщо Україна сама нападе на Білорусь. Він наголосив, що це також стосується й інших держав.

Про це повідомляє пресслужба президента Білорусі.

"Я готовий разом із росіянами воювати з території Білорусі лише в одному поки що випадку: якщо звідти хоч один солдат прийде на територію Білорусі вбивати моїх людей. Якщо вони зроблять агресію проти Білорусі, відповідь буде найжорстокішою. І війна набуде зовсім іншого характеру", — заявив він.

Глава Білорусі також розповів укотре "звідки на Білорусь готувався напад".

Читайте також: Лукашенко знати не обов'язково: чи буде напад на Україну з Білорусі

"Це були навмисні дії української сторони. Не знаю тільки, навіщо це треба було. Вони в перші хвилини зазнали удару з території Білорусі. Це було за кілька хвилин — вранці перед початком спеціальної військової операції", — повторив Лукашенко давно завчені слова.

Він також звинуватив у агресивному вторгненні Росії на територію України нашу країну та західні країни. Лукашенко підкреслив, що українська влада не дотримувалася "Мінських угод", більш того – "з 2020 року Україна фактично першою ввела санкції щодо Білорусі, ще навіть до західних країн".

Також президент Білорусі відмовився називати агресію Росії вторгненням.

"А я вважаю, що це не вторгнення. Українська влада сама спровокувала цю операцію. Ось подібними діями. Я їх лише кілька назвав. Треба було тоді домовитися з Росією про те, щоб не було цієї війни. Але все було націлено, починаючи у тому числі з Мінських угод, щоб розв'язати війну", - резюмував Лукашенко.

Раніше ми писали, що на Заході оцінили ризики вторгнення з боку Білорусі до України.